Studio Svetti Architecture, Mass Beverly, McClean Design, Ernesto Meda, Minotti LA, Henge, TR 102, Luxury Residence, Contemporary homes

A fitting Hollywood home

TR 102 in Los Angeles, California, is a luxury private residence and a visual treat

TR 102 is a residence in Tanager Way, Los Angeles, that was born from the architect Emanuele Svetti’s long-lasting friendship with Mary Ta and Lars Hypko, histrionic owners of Mass Beverly and Minotti LA. The residence’s architecture by McClean Design was the perfect context for the interiors: large glass walls, with the light that filters in every direction, an infinity pool overlooking downtown with a breathtaking view. The interiors of the luxury private residence is designed by Studio Svetti Architecture and Mass Beverly around two keywords - light and lightness.

The villa is set in a sort of cul-de-sac, where the view is amazing. The studio’s task was to enhance spaces, expertly modeled by McClean, while trying to define every single area and creating harmony in open-space architecture. Starting from the “spectacularisation” philosophy typical of Hollywood, the living areas have been integrated with kitchen by Ernesto Meda in gray stone, and metal lamps by Henge, in a material succession of a soft chromatic palette that gives spaces a refined nuance, where the only "excess" is the selection of art pieces that harmoniously accompany the client's gaze, giving a wow effect to the guest.



In the entertaining areas placed on the lower floor, the connection between inside and outside continues. In fact, the floor contains a green space enriched with stretches of water interrupted by an artificial waterfall. Inside this island of water placed on a double volume, iconic outdoor furniture is displayed in order to give owners an immersive experience. The area features a lounge bar with a counter covered with scratched and embossed Fossena stone and a back-painted stop-sol glass lower frame.

The articulation of the internal spaces elegantly celebrates the strong union that is created between the indoors and outdoors, where the simplicity of the architectural lines make the most of the view on downtown and the direct view of the swimming pool, which extends over the main front, enhancing the external terrace with a wide use of sliding glass walls that maximise contact with the external environment.
To conclude, there is the garage, which was actually designed to be an art gallery, a vault where you can admire the car collection and the art works property of the well-known owner – a clue? The initials are CK.

Trending

Events

25 Jul, 2020
An early period work by Akbar Padamsee led the roster for AstaGuru's recently concluded Modern Indian Art - Main Sale more...
17 Jul, 2020
Vishal Goel, technical consultant, HP, will highlight the varied benefits of using colours in AEC design
16 Jul, 2020
The series will be launched on July 16 on seditionart.com